Kompetencer

Design

Alle traditionelle opgaver indenfor teknisk design i byggebranchen udføres fra idé-fasen, projektopstart eller midtvejs. Jeg kan springe til hvor som helst i projektet og indgår også fint i samarbejde med jeres faste teams.

Som teknisk designer skaber jeg formen til forskellige produkter, maskiner eller tekniske modeller i bl. a. 3D og 2D i Autodesk Inventor. Jeg arbejder sammen med ingeniører, arkitekter og andre fagfolk, og er det nødvendige bindeled mellem projektledelsen og konstruktørerne.

Jeg indhenter relevante data der vedrører byggeriet og som har indflydelse på alle aspekter af det tekniske design og materialeanvendelse.

Jeg har en stærk profil angående forståelse for både det kreative aspekt og en solid teknisk erfaring.

Det vigtigste er et godt samarbejde, ved en god kommunikation med kunden. Slutresultatet skal altid være en glad og tilfreds kunde, og et produkt som kan bestå sin test i produktionen.

Grøn Omstilling

Brug dine ressourcer klogt

Ved at vælge et teknisk design der arbejder ud fra fremtidens bæredygtighedsprincipper, får du også muligheden for at få nedbragt omkostninger til materialer i en tid hvor vi ellers kun ser prisstigninger og stadigt højere forbrug.

Er din opgave som, arkitekt eller ingeniør, at designe innovativ funktionalitet, der indtænkes i nye bæredygtige løsninger, – og som lever op til kravene og er tilpasset fremtiden i mange generationer frem?

At arbejde med industriens øgede krav om bæredygtighed kræver indsigt i, hvordan arkitekturen påvirker økonomien, både i de enkelte projekter og i samfundet som helhed. JS Klima & Design arbejder med at minimere ressourceforbruget og driftsudgifterne gennem fleksible løsninger i materialeanvendelsen. Det kaldes design for disassembly.

Design for disassembly

JS Klima & Design arbejder med at minimere ressourceforbruget i form af materialeanvendelse og kan anbefale godkendte alternative løsninger med samme eller bedre holdbarhed og egenskaber.

Design for disassembly er et kerneområde indenfor teknisk design og arbejdet med design for adskillelse og genbrug i bæredygtigt byggeri. Begrebet design for disassembly handler om at betragte byggeriets livscyklus og indtænke en strategi for at forlænge konstruktionens levetid i designet, og derved udvikle bedre løsninger for renoveringer samt en højere grad af korrekt anvendelse af materialer der er mindre skadelige for miljøet, men samtidig besidder de bedste egenskaber i den sammenhæng de bliver anvendt.

Cirkulær økonomi

Det første emne, som for alvor fascinerede mig, var cirkulær økonomi. Konceptet om, at vores ressourcers vej mod endestationen skal forlænges så meget som overhovedet muligt. Der findes utallige modeller for hvordan man kan opnå en mere cirkulær produktion, men fælles for dem alle er, at vi sparer en masse CO2, og ikke mindst men lige så vigtigt, vi sparer virksomheder og vores samfund for en masse penge. Alle virksomheder kan få gavn af en cirkulær model. Det skaber en bedre bundlinje, og åbner op for nye partnerskaber og en historie, som medarbejdere og kunder vil være stolte af at dele med deres omgangskreds.

Upcycling

Ordet giver associationer til Recycle (genbrug/genanvende) men med et tvist. Upcycling betyder, at man opgraderer et materiale til en bedre kvalitet end det ellers ville have. Eksempler på dette ser man i stålindustrien, hvor gammelt stål omsmeltes til en højere stålkvalitet. Der er også eksempler som restprodukt fra ølproduktion, der indgår i bageri, eller restprodukter fra industri der bruges til nye produkter. Fælles er, at som med cirkulær økonomi, forsøger man at strække livscyklussen, og opgradere kvaliteten af et produkt der normalt ville blive smidt ud eller brændt af. Der findes mange netværk inden for upcycling, og det gennemgår en eksplosiv udvikling, som kun gavner og øger muligheden for at netop jeres restprodukter giver værdi for jer og andre virksomheder.